Att leverera Personal Shopping till eliten – Net-a-Porters EIP-koncept

Att leverera Personal Shopping till eliten – Net-a-Porters EIP-koncept

Net-a-Porter är ett av de ledande onlinevaruhusen i lyxsegmentet. De har länge arbetat under radarn med sitt egna loyalitetsprogram EIP, Extremely Important Person. Dessa högspenderande kunder får inbjudan till exklusiva events, har sina egna personal shoppers och får specifika erbjudanden och förhandstillgång till kollektioner. Konceptet har slagit väl ut och utvecklats till fyra olika nivåer: tydligt kommunicerat med hur mycket du måste spendera för att komma upp i nästa nivå.

Net-a-Porter EIP
Bild från Net-a-Porter Sporty Jacket Fall Campaign

Senare utvecklades också konceptet till Net-a-Porter EIP Privé. Det är en exklusiv platform för inbjudna kunder endast dedikerat till fine-jewellery, diamanter, och exklusiva ädelstenar. Dessa kunder får tillgång till ett av världens mest exklusiva utbud inom smyckes- och ädelstensbranschen, var dom än befinner sig. 

Som ett resultat av det ökade servicebehovet utvecklar man serviceverksamheten med PCP, Private Client Partners, som endast jobbar med de verkliga topp-spenderarna. Denna målgrupp har visat sig väldigt viktig att underhålla – med rätt behandling fortsätter de att handla och väljer att stanna kvar på just din kanal. 

Net-a-porter satsar på personal shopping

Tidigare i år så gick Net-a-Porter ut med att man dubblar sin styrka inom Personal Shopping. Nu är koncepten så pass välutvecklade att varje målgrupp har sin typ av service. Vi ser att många inom detaljhandeln har valt att följa i Net-a-Porters fotspår. Kommer service att vara en av lösningarna för att differentiera sig inom onlinehandeln?

I slutändan är grunderna detsamma för alla; personligt, fin service, och exklusivitet.

Här kan du läsa vidare om Net-a-Porters Personal Shopping:

www.net-a-porter.com

Klicka här för att läsa om Zalon by Zalando – en personlig styling tjänst online