Bergdorf Goodman’s Personal Shopping startades av världens mest berömda Personal Shopper

Läs mer om Bergdorf Goodmans egna Betty Halbreich – världens kanske mest välkända Personal Shopper.

Bergdorf Goodman är grundat av Herman Bergdorf 1899 och finns lokaliserat på fifth avenue. Sedan starten redan för 42 år sen, så har kvinnan som idag är världens mest berömda Personal Shopper, Betty Halbreich, funnits där. 

Med flera år på ryggen erbjuder än idag Bergdorf Goodman stylisthjälp i världsklass. Och fortfarande hjälper Betty till klä toppskiktet i New York såväl som att hjälpa Sex and the Citys stylisten Pat Fields.

Betty Halbreich berättar att hon betraktar sitt yrke som en typ av terapeut. Och för att lyckas som personal shopper ska man, enligt henne, vara mer än en ”Sales Lady”. Du ska vara en god lyssnare.

I’m a good listener. I fall right into someone’s plan when they are speaking to me.

Bettys memoarer

Under 2014 så släpper även Betty boken ’I’ll Drink to That: A Life in Style, with a Twist’. Hon berättar där om livet som Personal Shopper såväl som hennes uppväxt och relationer. Även om boken innehåller fantastiska historier om kunder som spenderat hundratusentals kronor hos henne så finns det lika mycket personliga historier om äktenskap och svåra stunder. Som ett resultat av boken planerades även en HBO serie skriven av Lena Dunham om Bettys extraordinära liv. Däremot vet Betty inte vem hon skulle kunna se spela henne i en potentiell serie.

Betty Halbreich
Bild på Betty Halbreich

Även Personal Shoppingen på Bergdorf Goodman är en stor inkomstkälla till varuhuset. Däremot måste du som Personal Shopper veta när man ska säga nej till en kund. När hon sedan fick frågan av Vanity Fair om hon haft kunder som varit Shopaholics så svarar hon:

Oh yes, but I put a quick halt to that. I said, “That’s enough, don’t buy anymore—it’s over.”

Betty Halbreich till Vanity Fair, 2014.

På Bergdorf Goodman’s hemsida kan du läsa om varje stylist för att få en känsla av vilken som passar dig. Ett perfekt sätt att få kunden att känna sig trygg inför sin session och förhoppningsvis få en trogen framtida kund.

Läs mer:

Betty Halbreich interview – Mission Magazine

www.bergdorfgoodman.com

Bild: Ajay Suresh

Klicka här för att läsa om Remote Personal Shopping på Galeries Lafayette