Modevisning i en bok? Så behåller Loewe och Chanel närkontakt med sina kunder

Modevisning i en bok? Så behöll Loewe och Chanel närkontakt med sina kunder under pandemin

När pandemin tog fart fick flera företag tänka om hur de fick kontakt med sina kunder. Med Loewe och Chanel släppte sin modevisning i en bok. Tidigare kunde varumärken skicka VIP inbjudningar till deras främsta kunder och ge dem en exklusiv plats på modevisningar. När restriktionerna kom till fick företagen komma på nya sätt att uppmärksamma sina bästa kunder.

Modehusen började med att livestreama modevisningarna, men detta gav inte i närheten samma avtryck som den fysiska upplevelsen. Andra typer av digital marknadsföring blev allt mer populär och internet blev en tävlingsplats om kundens uppmärksamhet, eftersom det var det enda sättet att nå ut. I och med detta höjdes priserna markant för marknadsföring på sociala medier.

Dior, Loewe, Prada och Chanel var några av de som löste situationen genom att ge gåvor till sina kunder. Tryckta böcker med deras historia och en närmare och mer intim visning av kläderna tillsammans med handskrivna brev gav på många sätt en mer privat kontakt med deras kunder. Pandemin fick oss att återvända och uppskatta det fysiska hantverket- som kanske faktiskt är det bästa verktyget för att skapa kontakt med sin kund.

Bild av Loewe

Läs mer:

wwww.theglassmagazine.com

www.voguebuisness.com

Klicka här för att läsa om detaljhandeln efter pandemin.